Aktuálně

Petr Zelenka uvedl své kultovní Knoflíkáře

Většinou zveme tvůrčí delegace na filmové novinky. Tentokrát jsme to zkusili opačně - promítli jsme více než čtvrtstoletí starý film a pozvali režiséra. S Petrem Zelenkou o Knoflíkářích, o tom, co chystá, o divadle i o tom, jak vidí současný svět. Věříme, že jste se 21. 7. 23 dobře bavili. Do budoucna bychom podobný formát mohli vyzkoušet častěji....

Kino pro děti

Léto 2023. Stále se snažíme vylepšovat prostředí kina i před kinem pro všechny věkové kategorie. Přibyla venkovní tabule na kreslení, nové kryté pískoviště s kuchyňkou, beruška s piškvorky, knížky pro děti a další....

 

Wohnout a Aneta Langerová v kině

Březen a duben byl v kině opět ve znamení krásných (a vyprodaných koncertů)

Září s filmovými delegacemi

Podzim v kině přinesl hned v září další hosty v nymburském kině. Nejprve 22. září představili nový "generační" film Banger režisér Adam Sedlák a herci Adam Mišík a Alond Llupi. Večer stylově doplnili živým koncertem DELOVR Feat. FUCKISS (JSV). A 29. září představila svůj nový film Buko režisérka Alice Nellis s herečkou Marthou Issovou.

Delegace k filmu Banger. Foto Ivan Zučenko

Delegace k filmu Buko. Foto Marek Velechovský

První kulturní akce v promítací kabině

Ve středu 21. září 2022 měli návštěvníci kina možnost zúčastnit se kulturního pořadu, který probíhal v promítací kabině.Noc literatury Nymburk poprvé v kině, tedy veřejné čtení známých osobností na netradičních místech. Slovy promítače Jirky Lejska, který se o vás v promítací kabině staral: "Úžasná akce, Honza Tuna byl jedinečný a návštěva obrovská." Díky Městská knihovna Nymburk za možnost zúčastnit se a otevřít divákům i místo jinak veřejnosti nepřístupné. Věříme, že jste se všichni dobře bavili.

Cestovatel Jiří Kolbaba poprvé v nymburském kině

Jeden z nejznámějších českých cestovatelů a fotografů Jiří Kolbaba vystoupil poprvé v nymburském kině v pátek 16. září! Procestoval všech šest kontinentů planety, více než 130 zemí světa. Ve svém pořadu představil cestovatel množství snímků přírody, lidských tváří, zvířat a situací ze všech šesti kontinentů planety. 

Foto Marek Velechovský

Kino Káva a kino Sokol Nymburk jsou jedním

Filmový spektákl Petra Jákla Jan Žižka, který byl promítán 8. září 2022, se stal prubířkým kamenem pro nový bar Kino káva, který od tohoto data provozuje Nymburské kulturní centrum. Tento krok je svým významem srovnatelný s výměnou sedaček v sále a slibujeme si od něho pružnější nabídku občerstvení, užší provázanost provozu baru s provozem kina a v neposlední řadě zisk lze použít na kofinancování akcí, které apriori nejsou ze své podstaty výdělečné - program kina by tak měl být pestřejší a zajímavější. 

 
 
Přestavba baru
Vážení přátelé, bar je v rekonstrukci. Pracujeme až se z náš kouří, abychom mohli otevřít 7. 9. 2022.
 
 
Kino Sokol bude provozovatelem baru/kavárny

Přátelé, nymburské kino od září vstoupí opět na novou cestičku. Pavel a Nikola z Luna Catering kino opouštějí a Kino káva bude od září fungovat pod hlavičkou kina Sokol. Mnohému nás naučili, pozvedli úroveň a atmosféru kina a ukázali nám cestu, která bude velmi podobná. Věříme, že s tím, co umí a jak to dělají, se ve světě neztratí.

Věříme, že sjednocení provozu kina a kavárny pod jednoho provozovatele umožní větší flexibilitu fungování kulturního stánku a přispěje k rozšíření programového spektra kina. Novou tváří Kino káva bude Lucka Plachá. Návštěvníkům kina se budeme vždy snažit dopřávat komfort, na který jste zvyklí. Na viděnou v kině!

 

Výměna sedaček v sále je kompletní

Vážení kinoví přátelé, 15. a 16. června probíhá instalace nových sedaček na první balkon. Díky městu Nymburk tak bude do konce tohoto týdne sál kompletní.

Jsme tolerantní kino!

Kino Sokol Nymburk se nedávno přidalo do sítě HateFree zón. Nenatrefíte v něm ale jen na filmové projekce. Budova slouží jako multifunkční prostor, do kterého můžete zajít i na koncert, cestovatelskou přednášku, autorské čtení nebo představení divadel menších forem. V uplynulém týdnu se tam konal také náš večer stand up comedy s Adélou Elbel, HateFree Stage. „Stand up byl u nás poprvé, i když už jsme o něm nějakou dobu uvažovali,“ říká zástupkyně vedoucího kina Zuzana Dřízhalová. „Ale pořád jsme především kino,“ dodává.
Pro nadcházející měsíce má Sokol připravená hned dvě letní kina – jedno přímo před budovou pod jasanem, druhé v zahradě Starého děkanství. „V posledních letech probíhá boom letních kin, má ho každá malá vesnice. My jsme open air projekce pořádně rozjeli až v loňské sezóně a letos budeme pokračovat,“ říká Zuzana. Sokol nechce jít jen cestou mainstreamu, a tak do programu zařazuje i klubové filmy. Vloni měla úžasnou atmosféru projekce filmu Kouř, na kterou přišlo přes sto lidí.

HateFree Stage poprvé v Nymburce.

Stand-up comedy show v kině Sokol v Nymburce pod moderátorskou taktovkou famózní Adély Elbel, kde vystoupili známí komici Vojta Záveský (Vojtaano), Jirka Jakima a Tigran Hovakimyan. První Stand-Up v kině si 17. května 2022 nenechala ujít devadesátka diváků. Díky!

 

Rockový Ježíš v nymburském kině!

Dne 10. května 2022 se uskutečnil podvakrát odložený koncert Kamila Střihavky a jeho kapely Leaders, a který předvedl své skladby v akustickém podání. Věřme, že doby, kdy jsme museli neustále něco rušit nebo překládat, jsou opravdu za námi....Foto Miroslav Jilemnický

 

Karel Plíhal otevřel "nové kino"

14. 4. 2022 se v kině uskutečnil koncert písničkáře Karla Plíhala. Zaplněný sál si poetický večer jistě užil. Kino se po výměně sedaček naplno otevřelo nové sezóně. Věříme, že si nový komfort kina oblíbíte a že se v kině budeme často vídat! Díky! Foto: Joe Vai

 

Rekonstrukce kina

V průběhu března 2022 probíhá výměna sedaček. Stávající koženkové, které v kině sloužily nepřetržitě od roku 1975  nahradí zcela nové. Současné práce jsou částí z první etapy rekonstrukce kina, kterou schválila rada města v roce 2021. První ze tří etap renovace kina začala právě výměnou sedaček, repasí dřevěné podlahy a zábradlí balkonů.

 

Připravené nové sedačky ve foyer kina

 

Repas podlahy

Rekonstrukce kina postupuje podle návrhu architektky MgA. Marcely Steinbachové, která navazuje na provrepublikovou podobu nymburského kina ještě se secesními prvky, kterou projektoval známý architekt Osvald Polívka.

Kalendář akcí

duben
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5

Najeďte myší nad kalendář a zobrazí se vám akce. Kliknutím na událost zobrazíte podrobnosti.